Hoe voeg ik een externe apotheek toe?
bijgewerkt op 5 months ago

Door middel van het toevoegen van externe apotheken, wordt het mogelijk om recepten uit andere apotheken die Recept Locatie gebruiken in te zien en om recepten uit andere apotheken te verwerken in de eigen apotheek. Hiervoor dient in beide locaties de ‘externe apotheek’ geregistreerd te worden. Er is geen beperking aan het aantal externe apotheken dat kan worden toegepast.

Voor CGM apotheken is het een voorwaarde dat de apotheken in 1 cluster zijn. Dit ivm de overlappende receptnummers.

Voor het toevoegen van externe apotheken zijn drie gegevens nodig:

• Naam van de apotheek
  • OC-code (Pharmacom) of AGB-code (CGM) van de apotheek
  • Apotheekcode
    • Bij Pharmacom is dit een één of twee letterige code
    • Bij CGM zijn dit de eerste drie karakters van alle receptbarcodes
Het toevoegen van een externe apotheek is makkelijk en gaat als volgt:

1. Open de instellingen op het Recept Locatie Server scherm
  2. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’
  3. Druk op de knop ‘Externe apotheken koppelen’
  4. Druk in het scherm dat nu opent op ‘Toevoegen’ en voer de gevraagde gegevens in
  5. Herhaal dit proces op het Recept Locatie scherm in de apotheek om de koppeling compleet te maken
Vanaf nu zijn recepten uit de andere apotheek in te scannen en kan Track and Trace informatie uit de andere apotheek opgevraagd worden.